een flexibel en efficiënt Kosten besparen met verwarmingssysteem

Uitstekend alternatief voor gasverwarming

Nederland zal uiterlijk in 2050 van het gas afstappen. Infraroodpanelen zijn een uitstekend elektrisch alternatief. Terwijl andere systemen vaak een behoorlijke verbouwing vergen, kan infraroodverwarming eenvoudig worden geïnstalleerd. Een elektriciteitspunt is enige dat nodig is.

Stapsgewijs introduceren

Infraroodpanelen kunt u stapsgewijs in een woning introduceren, bijvoorbeeld eerst op de badkamer en daarna kantoor aan huis. Als dit bevalt, kunt u uiteindelijk overstappen op het verwarmen van uw hele woning met infraroodverwarming. De installatie is eenvoudig, de aanschafkosten betaalbaar. De gebruikskosten zijn laag in vergelijking met alle verwarmingssystemen.

24032020-Infrarood-panelen-1

Wachten op isolatie hoeft niet

U hoeft niet te wachten met het toepassen van infraroodverwarming totdat uw huis volledig geïsoleerd is. In vergelijking met luchtverwarming, zoals een cv, heeft infrarood minder last van verlies via dak, gevels en vloer. U kunt daarom eerst overstappen op comfortabele infraroodverwarming en later uw huis isoleren.

Besparen op energiekosten

U kunt besparen op energiekosten. Het is namelijk niet nodig om de hele dag elke ruimte te verwarmen. Met het Welnu infraroodsysteem regelt u gemakkelijk de verwarming in uw huis en per ruimte. Infrarood reageert snel en u kunt de verwarming eenvoudig via een app (op afstand) regelen.

Benut uw zonnepanelen beter

Infraroodverwarming functioneert volledig op elektriciteit. Als u beschikt over zonnepanelen, kunt u de stroom die u zelf opwekt direct gebruiken voor de verwarming van uw woning. Dit is vaak gunstiger dan terugleveren aan het net.

Handige app

Welnu verwarmingssystemen zijn uitgerust met een handige app van Homey of een ander smart home-systeem, waarmee u de verwarming eenvoudig bedient. Zo kunt u de verwarming alleen activeren als u gebruik maakt van de betreffende ruimte, bijvoorbeeld de badkamer ’s ochtends en ’s avonds en uw thuiskantoor overdag.

Paneel
Voorbeeld-bedieningsapp

Reductie CO2-uitstoot

Wilt u een klimaatneutrale of zowaar klimaatpositieve woning? Welnu verwarming kan een belangrijke schakel vormen. Omdat infraroodpanelen zuinig zijn en werken op elektriciteit, is het mogelijk om CO2-vrij te verwarmen, indien u groene stroom gebruikt. Mocht u al zonnepanelen hebben, dan kunt u de overtollige opgewekte energie uitstekend in elektrische verwarming investeren in plaats van terug te geven aan het net.