Vloggers Roos en Tom genieten van een gasloze woning

Tweemaal zo groot als hun vorige woning, een tuin en mooie straat. Roos Verweij en Tom Stokkink zijn blij met hun nieuwe woning. Ze hebben wel hard gewerkt om de het pand uit de jaren vijftig om te toveren tot een comfortabel en moderne woning die het nu is. Compleet met de duurzame verwarming van Welnu.

De panelen van Welnu hangen een beetje eigenwijs aan het plafond bij Roos en Tom. Ze passen daardoor prima in de modern vormgegeven woonkamer. Het jonge stel is ook zeer te spreken over de fijne warmte. Inmiddels is de verbouwing bijna achter de rug. De isolatie is top en  het comfort wordt alleen nog maar beter.

Met het oog op de toekomst kozen Roos en Tom bewust voor een gasloos huis. Omdat zij nooit gas hebben afgenomen, verwijderde netbeheerder Alliander de meter gratis uit de woning. Anderen, die wel gas afnamen, betalen hiervoor €695. 'Een mooie meevaller', zegt Tom. Gasloos is volgens hem aantrekkelijk. 'Gas wordt duurder en elektriciteit goedkoper.' Vanaf voorjaar 2020 wordt de verwarming voor Roos en Tom nog goedkoper, want dan worden er zonnepanelen op hun dak gelegd. 

'Het is ook fijn dat we de verwarming heel goed en gemakkelijk kunnen regelen. Ik heb een app op de telefoon en daarmee kunnen we van dag tot dag plannen wanneer de warming aan of uit willen hebben', legt Roos uit. 'Ongelooflijk simpel.'

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in