Project appartement in Veenendaal

Verbruikskosten vallen mee
'De verwarming van Welnu is veel beter en aangenamer dan de verwarming op gas. Het wordt nu tenminste warm', zegt de bewoonster van een appartement in Veenendaal. 'Wist je dat de meubels en de vloer ook lekker warm worden?'

De mevrouw die beschikt over Welnu verwarming woont in een appartement van een flat die is gebouwd in de jaren zeventig. De woning van 90 m2 is matig geïsoleerd. De appartementen worden verwarmd met een centrale verwarming. De capaciteit van deze verwarming is onvoldoende om alle appartementen goed te verwarmen. Daarom koos de bewoonster voor Welnu verwarming die sinds mei 2019 in gebruik is. Ze is nu wel te spreken over het leefklimaat in haar appartement. Het is er altijd aangenaam warm.

Eenvoudige bediening
De vrouw is ook tevreden over de eenvoudige bediening van de verwarming. Dit doet ze met een app op de telefoon. Zij kan per dag en per ruimte programmeren wanneer de verwarming aan moet zijn en wanneer uit. In de badkamer bijvoorbeeld hoeft de verwarming alleen 's morgens bij het opstaan en 's avonds als ze onder de douche gaat aan. En als ze toevallig eerder gebruik wil maken van de ruimte, is het gemakkelijk om het paneel direct aan te zetten. De infraroodverwarming reageert snel; veel sneller dan verwarming met een radiator.

Verbruik valt mee
Het verbruik aan elektriciteit valt de bewoonster mee. In de periode mei 2019 tot en met januari 2020 bedroeg het verbruik 2.571 kWh. Daarmee blijft het verbruik vrijwel zeker ruim onder het verwachte verbruik van 4.600 kWh per jaar. Dit is een laag verbruik gezien de matige isolatie van het appartement.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in