Hoe werkt infraroodverwarming?

Welnu: comfortabele verwarming

Verwarmingssystemen van Welnu zijn comfortabel en effectief. Ze bestaan uit wamtepanelen en bijbehorende besturing. De stralen van de panelen verwarmen personen en objecten, zoals de tafel, de vloer en de bank. De warmte dringt niet door in de huid en voelt prettig aan.

Welnu verwarming is efficiënt

Verwarming van Welnu is erg efficiënt. Met infraroodverwarming verwarmt u uw directe omgeving rechtstreeks. Bij luchtverwarming, bijvoorbeeld met een cv, wordt alle lucht in de hele ruimte verwarmd. Omdat warme lucht opstijgt, bevindt de warmste lucht zich vlakbij het plafond en niet op de plek waar u zit of staat. Dichtbij de vloer is de temperatuur juist veel lager, soms onder de comforttemperatuur. Infraroodpanelen verwarmen alleen de plek waar u verblijft. Dat is erg efficiënt.

Image

Lage installatiekosten

In vergelijking met warmtepompen en stadsverwarming is de investering in een infraroodsysteem van Welnu laag. De installatie is daarnaast snel geregeld en vergt geen ingrijpende maatregelen zoals isoleren of het aanleggen van speciale buizen. Het is een kwestie van plug and play.

Welnu: hoger rendement dan traditionele infrarood panelen

Infraroodsystemen hebben een hoog rendement; ze zetten de elektriciteit volledig om in warmtestraling. Welnu verwarming heeft een hoger rendement dan traditionele panelen. Welnu zet de elektriciteit effectiever om in warmte naar objecten en personen. Ook verwarmen de panelen een groter oppervlak in hoogte en in breedte. Hierdoor zijn Welnu verwarmingssystemen geschikt als hoofdverwarming.

Besturing met een app

De verwarming van Welnu bestuurt u eenvoudig met een app op uw smartphone. U kunt de panelen op elk moment aan- of uitschakelen met uw telefoon of met een tablet. Het is mogelijk om dit per ruimte te doen en zelfs per paneel. Ook kunt u in een schema vastleggen wanneer de warmtepanelen aan- of uitschakelen. Mocht u willen afwijken van het schema, dan is dit geen probleem. Dat kan eenvoudig met de overzichtelijke app.

Voorbeeld-bedieningsapp-563x1024

Gezonde warmte

Welnu verwarming is een gezonde warmte. Luchtverwarming met een cv, warmtepomp of stadswarmte veroorzaakt luchtstromen die ook stof, schimmels en bacteriën verspreiden. Infrarood verwarmt alleen oppervlaktes. Hierdoor is er nauwelijks sprake van luchtstroming en weinig verplaatsing van ziektekiemen en stof. Allergie- en astmapatiënten hebben hier baat bij.

Comfortabele warmte

Stralingswarmte verwarmt de huid. Het is goed te vergelijken met de warmte die de zon op een winterse dag biedt. Zodra de zon verdwijnt, is het koud. Anke van Hal, hoogleraar Duurzame Energie over infraroodverwarming:

“De warmte is heel behaaglijk. Je voelt de straling op je lijf, zodat je van binnenuit warm wordt. De muren, je stoel en je bureau zijn ook warm. Heel lekker.”

“We hebben een efficiëntere, comfortabelere en gezondere verwarming nodig, en die bestaat: stralingsverwarming. Een stralingswarmte brengt energie rechtstreeks over naar de mens, zonder daarvoor eerst alle lucht in de ruimte op te warmen.”

 

 

Journalist Kris de Decker,
in zijn boek: ‘Stralingsverwarming. Gezonde warmte met minder energie