Optimaal isoleren hoeft niet altijd eerste stap bij verduurzaming te zijn

Het is niet altijd noodzakelijk om een gebouw of woning optimaal te isoleren voordat u een een verwarming van Welnu in gebruik neemt. Bij een warmtepomp is optimale isolatie noodzakelijk om een woning goed te verwarmen. Bij een Welnu verwarmingssysteem niet.

Welnu infraroodverwarming verwarmt personen en objecten, zoals de tafel, de bank, de vloer en de muren. De verwarmde muren en vloeren werken in praktijk als een extra isolatieschil. Isoleren van de muren, plafond en vloer beperkt het energieverbruik uiteraard, maar ook als u niet optimaal isoleert krijgt u met een Welnu verwarming de ruimtes sowieso warm.
Adviseurs gaan normaal gesproken uit van de zogenaamde trias energetica. Deze regel bestaat uit de volgende drie stappen:

  • energieverbruik beperken (door isolatie),
  • duurzame energiebronnen,
  • efficiënte inzet van fossiele energie.

De hoge isolatiekosten kunnen echter ook een hindernis zijn. Omdat Welnu verwarming ook goed werkt als de schil niet optimaal is geïsoleerd, is het mogelijk om met elektrische verwarming van start te gaan. Het is wel belangrijk dat er geen tocht is in de te verwarmen ruimten door slecht sluitende ramen en deuren. 

< nieuwsoverzicht
Voorbeeld-isolatie
Ron Maandag