First slide Nieuwsberichten
Gedeputeerde Jan van der Meer opent innovatieve woningen

Op donderdag 30 september opende de Gelderse gedeputeerde Jan van der Meer vier innovatieve woningen in ’s-Heerenberg. Deze woningen zijn met een snelle methode duurzaam gebouwd en voorzien van comfortabele infrarood verwarming van Welnu.

Duits wetenschappelijk onderzoek krijgt vervolg

Uit Duits onderzoek blijkt dat infrarood verwarming in combinatie met zonnepanelen aantrekkelijker te zijn dan warmtepompen. Dit onderzoek wordt vervolgd, waarbij gekeken wordt naar de kwaliteit van panelen en de toepassing in meerdere typen woningen.

100% circulaire infraroodpanelen voor appartementsgebouwen

‘Maak je panelen 100% recyclebaar, zodat je product nog duurzamer is’, dat adviseren studenten Sustainability & Entrepeneurship van de Nyenrode Business Universiteit aan Welnu.

Duitse overheid: infrarood verwarming goedkoper dan warmtepomp

Voor eengezinswoningen is het verwarmen met een infraroodsysteem voordeliger dan met een warmtepomp. Dit is de conclusie van een driejarig wetenschappelijk onderzoek, mede in opdracht van het Bundesministerium für Bau und Heimat.

Welnu in tweede ronde innovatief inkoopprogramma Overijssel

Welnu bevindt zich in de tweede ronde van een innovatief inkoopprogramma van de provincie Overijssel. Binnenkort volgt een testfase in de praktijk.

Welnu realiseert all-electric woningen binnen  EPC-norm

Als eerste leverancier van infrarood verwarming realiseert Welnu all-electric woningen die voldoen aan de EPC-norm. Ze worden in ’s-Heerenberg gebouwd door Haase Bouw.

Meer aandacht voor alternatieve duurzame verwarming

In een interview met het tijdschrift Duurzaam Gebouwd met Henk Oostenbrugge en Henk Holterman vraagt Paul van Uum van Welnu meer aandacht voor alternatieve duurzame verwarming. Met name over infrarood ontbreekt de kennis.

Welnu verwarming ideaal voor thuis werken tijdens de Coronacrisis

Werkt u tijdens de Coronacrisis thuis? Welnu verwarming is een ideale oplossing om uw werkplek te verwarmen.

Is infrarood het alternatief voor gas?

Het magazine Henk&Fred constateert dat infrarood flink in opkomst is. Maar is het ook een alternatief voor gas?

Verduurzamen zonder subsidie niet rendabel

Het verduurzamen van woningen is zonder extra subsidies niet rendabel voor huizenbezitters. Dat stelt Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een nieuw rapport.