Gedeputeerde Jan van der Meer opent innovatieve woningen

Op donderdag 30 september opende de Gelderse gedeputeerde Jan van der Meer vier innovatieve woningen in ’s-Heerenberg. Deze woningen zijn volgens de prefab-methode duurzaam gebouwd en voorzien van comfortabele infrarood verwarming van Welnu.

Bouwbedrijf Haase Bouw in Rijssen past een moderne bouwtechniek toe, waardoor de woningen in de helft van de tijd gebouwd kunnen worden. Het dak, de wanden en de muren worden in de fabriek geproduceerd en op de bouwlocatie tot complete woningen gemonteerd. Dit houdt de kosten laag. Ook de vier woningen in ’s-Heerenberg zijn zo gebouwd. De kwaliteit van deze woningen is uitstekend. Ze zijn goed geïsoleerd en de architect heeft veel mogelijkheden om er een mooi ontwerp van te maken. De woningen zijn aantrekkelijk geprijsd.

Duurzaamheid

Bij nieuwbouw staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Deze woningen in ’s-Heerenberg zijn daarom uitgerust met de modernste duurzame infrarood verwarming. De warmte voelt aan als de voorjaarszon en het systeem is, eenvoudig te monteren en flexibel te besturen.  Daarmee zijn de woningen uniek in Nederland.

‘Een infrarood systeem is in veel gevallen een prima alternatief voor de bekende warmtepomp’, zegt Paul van Uum, directeur van Welnu dat de verwarming leverde. ‘Deze verwarming is goedkoper, regelbaar en onderhoudsvrij. Het elektriciteitsverbruik kun je vergelijken met warmtepompen of warmtenetten. De verbruikskosten zijn veel lager dan van gasverwarming.’ Welnu infraroodverwarming is gevestigd in Duiven.

De verwachting is dat er een grote behoefte ontstaat aan duurzame woningen die snel gebouwd kunnen worden.

< nieuwsoverzicht
 
Gedeputeerde Jan van der Meer vindt de app van Welnu super
 
 
Ben Menting