werkplekverwarming Efficiënte en flexibele

Hallen tot 1.000 m2 gemakkelijk en groen verwarmen

Welnu biedt samen met twee partners een totaaloplossing voor bedrijfshallen tot 5 m hoog en  1.000 m2 vloeroppervlak en met een kleinzakelijke elektriciteitsaansluiting van 3 x 80 ampère. De totaaloplossing betreft verwarmen, ventileren en warm tapwater. Het is een goedkope oplossing, omdat het sober is.

Verwarmen, ventileren en warm tapwater

Verwarmen doet u met Welnu warmtepanelen. De panelen hangen op een hoogte van 3,5 m aan kettingen. Het elektriciteitssnoer loopt via één van de kettingen naar de centraaldoos in het plafond. Een ruimte van 750 m2 vergt ongeveer 30 panelen van 0,60 x1,20 m van elk 1.150 watt. Er hangen in ieder geval panelen boven de werkplekken. De overige panelen worden over de ruimte verdeeld. De panelen bedient u met een app op de telefoon of tablet. De panelen vergen geen onderhoud.
Ventileren doet u met een daksysteem in combinatie met ventilatoren die ’s nachts de koele buitenlucht naar binnen brengen. Overdag staan de ventilatoren uit. U heeft geen airco en geen gasgedreven klimaatsysteem nodig. Een elektrische boiler levert warm tapwater.

Deze oplossing is ideaal voor middelgrote tuincentra, doe het zelf zaken, kringloopwinkels en andere activiteiten in bedrijfshallen tot 1.000 m2.

Bedrijfshallen-2_782842999

Besturing met een app

U bestuurt Welnu warmtesystemen met een app (Homey of vergelijkbaar smart-home-systeem). Zo kunt de u verwarmingstijden laten aansluiten op de werktijden en de seizoenen. Dat scheelt onnodige stookkosten.

Voorbeeld-bedieningsapp

Lage installatiekosten

Met Welnu infrarood beschikt u over een uitstekend systeem dat in vergelijking met andere elektrische verwarmingssystemen, zoals een warmtepomp, weinig investeringen en installatiewerkzaamheden vergt.

Reductie CO2-uitstoot

Met een infrarood systeem verwarmt u efficiënt, voordelig, gasloos en neemt u de gewenste maatregelen om CO2-uitstoot te beperken. Alle bedrijven die meer dan 50.000 kWh op jaarbasis uitstoten, zijn gedwongen door het Activiteitenbesluit Milieubeheer om energiebesparende maatregelen te treffen die ze binnen vijf jaar kunnen terugverdienen. Infraroodverwarming kan zo’n maatregel zijn. Neem voor overleg contact met ons op. 

Flexibel inzetbaar

De inrichting en opstelling van werkplaatsen en productieruimten worden geregeld veranderd. Gelukkig kunnen de handzame warmtepanelen van Welnu makkelijk worden gedemonteerd en elders opnieuw worden geïnstalleerd. Ook zijn er verrijdbare oplossingen beschikbaar.

Wachten op isolatie hoeft niet

U hoeft niet te wachten met het toepassen van infraroodverwarming totdat uw productieruimte volledig geïsoleerd is. In vergelijking met luchtverwarming zoals een cv, heeft infrarood minder last van verlies via dak, gevels en vloer. U kunt daarom eerst overstappen op comfortabele infraroodverwarming om later uw bedrijfshal te isoleren. Dit leidt tot een duidelijke energiebesparing.