100% circulaire infraroodpanelen voor appartementsgebouwen

Welnu volgt het advies van de studenten van Nyenrode om de infrarood panelen 100% recyclebaar te maken meteen op. Dat betekent dat klanten bij vervangen of aan het einde van de gebruiksperiode de panelen kosteloos kunnen terugsturen.

De studenten van Nyenrode gaven hun advies tijdens een praktijkopdracht, waarbij ze zich verdiepten in warmtepanelen als hoofdverwarming voor Verenigingen van Eigenaren.

Veel van deze verenigingen staan voor de opgave om het verwarmingssysteem te moderniseren. Enerzijds om kosten te besparen en warmteklachten op te lossen, anderzijds om bij te dragen aan verduurzaming  en vermindering van CO2 uitstoot.

Welnu infraroodverwarming biedt hiervoor een oplossing met hoog rendement warmtepanelen en programmering afgestemd op het leefritme van bewoners. Maar, hoe kan je deze duurzame vorm van verwarming onder de aandacht brengen bij Verenigingen van Eigenaren?’ Dat was de vraag aan 60 studenten van Nyenrode.

Circulair product is aantrekkelijk

Een antwoord? ‘Biedt de panelen aan als duurzaam en volledig recyclebaar product’, aldus de studenten. ‘Daardoor is het nog aantrekkelijker om ze toe te passen.’ Want als je jezelf presenteert als duurzaam dan moet jouw systeem circulair zijn. Deze eyeopener is voor Welnu direct toepasbaar, omdat de grondstoffen van de panelen al volledig circulair zijn.

Innovatie voor bewoners

Onder leiding van professor Sustainable Building, Anke van Hal en consultant Innovation Acceleration Arjen Hemelaar werkten de studenten 3 weken aan de casus. Anke van Ha;l: ‘Ik vind het belangrijk dat een innovatie toepasbaar is voor bewoners. Het was leuk om te zien dat Welnu onze studenten hierbij hielp door bijvoorbeeld bij een bewoner thuis een video te maken over de panelen in een woonsituatie. Door Covid-19 konden studenten niet zelf binnen kijken. Dit was een slimme oplossing.’
Naar aanleiding van de casus gaven de studenten nog meer adviezen over de website en marketing. Welnu onderzoekt de komende tijd welke adviezen ze nog meer over neemt.

< nieuwsoverzicht
 
 
 
Ben Menting